SVW ’27 JO12 – DESS JO12

We speelden om 12 uur in Heerhugowaard en wat was het koud en nat… Ik hoorde alleen van een van de rijders dat het in Arnhem heeft gesneeuwd, dus wij werden nog gespaard met de kou. De wissels vonden het alleen nog steeds te koud. Ze wilden echt het veld niet meer in nadat ze hoorden dat hun vest dan uit zou moeten. Joost en ik snapten wel wat ze bedoelden. Zelf stonden we er ook verkleumd bij. Handschoenen, een muts en een sjaal waren blijkbaar niet genoeg om ons warm te houden met dit weer.

Ondertussen waren we begonnen. De jongens speelde enorm goed en na vijf minuten schoot Sepp dan ook de 0-1 binnen rechtstreeks vanuit een corner. Ondanks dat de verdediging super stond te voetballen, wist SVW toch de 1-1 te maken. Jens wist daarna de 1-2 te maken en na een goede actie van Job kon Sepp de 1-3 binnenschieten. SVW bleef echter terugvechten en maakte 2-3, het werd weer spannend…

Tim wist de bal te onderscheppen achterin en maakte een soloactie richting het doel. De spelers van SVW hadden geen schijn van kans en Tim schoot de 2-4 binnen. Bij elk doelpunt dat de jongens scoorden, juichten we harder langs de kant. Het was niet genoeg om het helemaal niet meer koud te hebben, maar het hielp wel een beetje. Niet veel later floot de scheidsrechter af en hadden we gewonnen!

Of in ieder geval, de tweede helft hadden we met 2-4 gewonnen, in de rust stond het helaas al 6-0 voor SVW…

Joost had snoepjes voor de kinderen (en de coaches natuurlijk) meegenomen die normaal pas na de wedstrijd uitgedeeld werden. De kinderen kwamen alleen met het idee om ze in de rust al te eten, dus dat werd de nieuwe tactiek. Ik denk dat we deze tactiek vaker moeten overwegen, want SVW had het een stuk moeilijker in de tweede helft.

De eindstand was dus 8-4, maar wat hebben de jongens ongelooflijk hard gestreden en super goed gespeeld, vooral de tweede helft!