DESS Vets – DWB Vets

Onder een strakblauwe hemel werd zondag 20 september het seizoen afgetrapt. De tegenstander was DWB dus gelijk een derby. Dit seizoen is DESS ingedeeld in de eerste klasse waardoor de tegenstand ten opzichte van vorig jaar is toegenomen. Dat bleek al snel na de aftrap ook waarheid te zijn. DWB zat er bovenop en gaf DESS weinig ruimte. Duels werden gewonnen door DWB en de beste kansen waren ook voor de gasten. Toch was het DESS die als eerste het doel wist te vinden. Uit een counter wist Jitse de kruising te vinden. Dat was even schrikken voor DWB maar al snel herpakte ze zich en werd de druk weer opgevoerd op het DESS doel. Uiteindelijk scoorde DWB de gelijkmaker.

Aangezien DESS 4 wissels had stond er de 2e helft vers bloed op het veld in de hoop de overwinning binnen te slepen. Dit leek te lukken nadat Vincent er 2-1 van wist te maken. DWB stond tijdelijk met 10 man op het veld nadat een speler geel had gekregen na een overtreding op hem. Optimaal geprofiteerd dus. Helaas kantelde het spel nadat Dirk Jan een gele kaart kreeg. Nu stond DESS met 10 man en DWB wist in deze 9 minuten overtal 2 keer te scoren waardoor DESS ineens tegen een achterstand aan keek. Het vervolg van de wedstrijd leverde geen doelpunten meer op waardoor de eindstand 2-3 voor DWB was. Een teleurstellend begin van het seizoen.

De grootste teleurstelling was echter het feit dat Matthieu zijn laatste wedstrijd voor de Vets speelde. Een blessure heeft hem gedwongen te stoppen met voetballen op doktersadvies. Vorig seizoen was hij door deze blessure al veel wedstrijden afwezig. Een groot gemis voor de Vets aangezien Matthieu een uitstekend balletje kon trappen en ook in het doel zijn mannetje stond. Daarnaast een echt voetbaldier met de juiste mentaliteit en mede oprichter van het huidige Veteranen elftal. Matthieu heel veel sterkte met de mentale verwerking van deze domper. We hopen dat je ons regelmatig wil blijven supporten!

Bijzonderheden? Ja na deze bijzonder trieste mededeling ook nog enkele andere bijzonderheden:

• Kjell werd de tweede helft als wissel ingebracht…. Als grensrechter kwam hij echter wat later achter.